Palautteet 2005

19.12.2005 The Fani kommentoi ja kysyy: Moro! Mistä saa kitkerien keiton ohjeen..? Siis se joku porkkana-palsternakka hässäkkä. Ja sit millon tuutte taas soittaa stadiin? Oli mitä mainioin meininki Tavastialla, olitte vallan riemastuttavia! =D

Ja kun ei maksa mitään, ni terkkuja viel Herzulle ja Vapulle! Vappu on kuitenki ihQuin =)

Joulurauhaa!

Kiitoksia terveisistä!

Animalian julkaisemassa ”Kuuluisassa kasviskeittokirjassa” (2002) ollut resepti ”Kitkeräin keltainen kookoskeitto” on seuraavanlainen:
1 kg porkkanoita
1 sipuli
3 kasvisliemikuutiota
1 rkl raastettua inkivääriä
3 valkosipulin kynttä
1/2 tl sokeria
1 prk kookosmaitoa
hieman sitruunamehua
sitruunamelissaa koristeluun

Kuori ja pilko porkkanat sekä sipuli. Laita ne kattilaan ja lisää vettä päälle niin, että ne peittyvät. Lisää kasviliemikuutiot, inkivääri, murskattu valkosipuli ja sokeri. Keitä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Jäähdytä hieman ja soseuta. Lisää kookosmaito ja kiehauta. Lisää lopuksi joukkoon sitruunamehu ja päälle sitruunamelissan lehtiä.

Itse kirjassa on 28 reseptiä ja sitä voi kysellä eläinsuojeluliitto Animalialta (www.animalia.fi).

Kevään keikka-aikataulut ovat varsin auki – ei vähiten laulajien ahkeran äitiyslomailun vuoksi. Yhtye esiintynee silti Helsingissä ennen kesää vähintäänkin kerran pari.


7.12.2005 Henna kommentoi: Hei vielä, Toinen kehitysehdotus nettisivujanne koskien: Voisiko ”Etusivulle”-linkin laittaa oikean alakulman lisäksi myös vasempaan yläkulmaan. Siellä sen vakiintunut paikka netissä on, ts. sieltä sen kömpelömpikin löytää. Nyt selailin sivujanne ainakin vartin, ennen kuin osuin Etusivulle-linkkiin.

Ihmettelin pitkään, että päivitättekö nettisivujanne vain vuoden välein, koska löysin ainoastaan vuoden 2004 palautteet. Kunnes sattumalta löysin tuoreemmat viestit tämän palautelaatikon alta. Voisiko ylös siis laittaa Palautteet 2005 ja 2006 -linkit.

Käytän Mozillan Firefoxia. Johtuneeko siitä vai sivujenne taiteellisesta suunnittelusta, että perusjuttujenkin löytäminen kestää kauan ja onnistuu lopulta sattumalta. Mielestäni sivujenne antoisa materiaali ansaitsisi löytyä helpommin.

Ja loppuun kiitos: Levynne ja keikkanne ilahduttavat minua suuresti!

Ja hei vielä, Henna. Mainitsemasi kehitysehdotukset ovat erittäin hyviä. Yritämme parantaa sivujemme navigoijaystävällisyyttä!


7.12.2005 Henna kysyy ja kommentoi: Voisitteko laittaa kotisivullenne albumeidenne nimet ja julkaisuvuodet. Tuotanto-linkin alla on nyt lueteltuna pelkästään piisit irrallaan. Olisi helpompaa kysyä albumeita levykaupasta.

Jossain lehtiartikkelissa aivan äskettäin sanottiin että teiltä ilmestyi kolmas levy. Kovasti olen ihmetellyt että mikä on se kolmas tämän uuden ja Paras pysyä kotona -levyjen lisäksi.

Hei Henna! Mekin olemme kovasti ihmetelleet, että mikähän se meidän kolmas levymme on! Se on varmaan hyvä levy, mutta itsekin siitä vasta nyt kuulimme, kun lehdestä luimme. Ikäväksemme toimittaja ei vain ollut tehnyt taustatyötään ja arponut meille tuon kolmannen albumin salatusta alitajunnastaan.

Kitkerät Neitsyet on siis julkaissut kaksi albumia: Paras pysyä kotona (2003) ja Todellisen menestyksen salaisuus (2005).

Albumeiden nimet löytyvät tällä hetkellä ”Musiikkinäytteitä” -linkin alta Tuotanto-sivulta. Sieltä voi nähdä myös kummankin levyn biisijärjestyksen.


23.11.2005 Tero kysyy: Hei! Haluaisin ostaa uusimman levynne. Mutta mistä sitä saa?
Ihailijanne, Tero

Hei Tero! Aivan normaaleissa levykaupoissa olemme nähneet levyämme myytävän, riippuu tosin varmaan hieman kaupungista, ovatko myymälät osanneet tilata levyä hyllyynsä. Voit pyytää kauppiastasi tilaamaan levyn, jos hän ei ole ymmärtänyt sitä aiemmin tehdä. Mutta isoista ketjuista ainakin Anttila ja Stockmann myyvät levyä, samoin Free Record Shop ja useimmat pienet yksityiset levymyymälät.Toki voit ostaa levyn myös postiennakolla, ota silloin yhteyttä vaikkapa osoitteeseen info@kitkeratneitsyet.fi.


23.11.2005Heidi kommentoi: Tulkaa Ouluun keikalle!

Tulemme mieluusti, jos siihen antautuu tilaisuus! Kuten aiemminkin olemme todenneet, on pääkaupunkiseudun ulkopuolella keikanjärjestäjien innostaminen ollut hieman hankalaa, yhtyeemme tunnettuus kun ei ole ihan Britney Spearsin tasoa.

Kannattaa aina lähestyä keikka- ja festarijärjestäjiä toiveineen!


13.11.2005 Nimimerkki Jotensaki kysyy:

Välikauden nainen (säv. & san. Vappu Rossi 1998)
Paras pysyä kotona, 2003

Olen välikauden nainen
luotsaan uuteen suhteeseen
olen välikauden nainen
tuon lohdun yksinäisyyteen

vai

olen välikauden nainen
tuon lohdun yksinäisyyteen
Olen välikauden nainen
luotsaan uuteen suhteeseen

Ensimmäinen versio on alkuperäinen sanoitus. Jälkimmäinen versio on se, mitä Vappu laulaa nykyisin. Ehkä se on nyt sitten nykyisin se oikea.


13.11.2005 Nick asks: When are you going to translate the album lyrics into English? I picked up the CD on a trip to Tampere last year and I'd like to know what is being said!

I hope you come to England one day, if nothing else we have a lot of Finns in London who would love to see you I'm sure!

Hi, Nick, and thank you!
If nothing else, you can find at least two of our songs translated in English at the front page: ”Men-nään!” and ”Joulurauhaa”. We have been planning to translate other songs, too. One day we even might get that done.


5.11.2005 Risto kommentoi: Kiitokset uudesta levystä. Studiokokemus kuuluu kauttaaltaan parempana tuotantona, mikä on minusta pelkästään positiivista (vaikka vaimo suhtautuikin tähän epämääräiseen nyrpeästi :) Kappalevalikoima tosin jätti toivomisen varaa, kun kolme loistokasta kappaletta (Humppa Fatale, Pienen sydämen pienet murheet ja Kitkerät Neitsyet) huutavat poissaoloaan.

Toisaalta jotkut raidat, erityisesti Uskollisesti sinun ja Päden tuntuvat melkoisilta täyteraidoilta. Erityisesti Päden on sen verran puhkikaluttu aihe, että olisi toivonut vähän raflaavampaa käsittelyä. Tässä tapauksessa kun todellisuus on huomattavasti laulua ihmeellisempää.

En myöskään jaksa enää edes huvittua tästä nykyisestä myytistä, että homomiehet olisivat jotenkin tyylikkäitä ja hyvin käyttäytyviä. Tämä stereotypia ei ole tippaakaan sen osuvampi kuin entinen ”homot ovat naismaisia ja tyylitaju on silkkaa kitchiä” -stereotypia. (Olen tavannut useita kymmeniä suomalaisia homoja, enkä vielä ainuttakaan jota voisi kutsua tyylikkäästi pukeutuvaksi. Sosiaalivammaisiakin vaikuttaisi olevan aivan yhtä runsaasti kuin väestössä muutenkin.)

Kritiikin vastapainoksi voisin vielä todeta, että Men-nään! on soinut päässä pari viikkoa, ja se on silti minusta hauska, ja Etkö nyt leikkiä ymmärrä kuuluu ilmiselvästi tulevalle hittikokoelmalle :) Muutenkin monta hyvää biisiä, taas. Jatkakaa, kiitos.

Kiitokset palautteesta, Risto! Levyä äänitettäessä piti valitettavasti tehdä vaikeita valintoja: mitä ottaa ja mitä jättää. Materiaalia tuppaa olemaan aina enemmän kuin studioaikaa – onni sinänsä. Palstalla onkin jo puitu Humpan tulevaisuutta.

Kaipaamasi kappaleet kuuluvat myös edelleenkin kiinteästi keikkaohjelmistoon.

Täydellinen mies -kappaleen teksti on nelisen vuotta vanha ja perustuu vankasti tositapahtumiin; itse asiassa yhteen, osittain kahteen ihmiseen.


1.11. 2005 Mikko kysyy ja kommentoi: Yhtyisin edellisiin kiittäjiin hienosta keikasta. Lavashow ja ilmeet olivat taas hienot, Annan ”repäisy” suorastaan loistava!

Onneksi olkoon myös siunatusta tilastanne. Milloin heitätte viimeisen keikan ennen kollektiivistä äitiyslomaanne?

Ja onneksi olkoon että pääsette mukaan hyväntekeväisyyskonserttiin ja sitä kautta suuren yleisön tietoisuuteen. Onnea matkaan!

Kiitos, Mikko!

Pitänemme muutaman kuukauden keikkatauon keväällä, mutta silloinkin teemme uusia kappaleita, joten varsinaisesti kitkerien lisääntymishankkeet eivät vaikuta bänditoimintaamme. Ajoittain rikkonaisempaa neitsytrivistöä paikkaamaan on jälleen tulossa Hanna-Reetta Koivisto, joka jo vuosi sitten tuurasi Eveä.


31.10.2005 Esko kommentoi ja kysyy: Hei Kitkerät! Olisi hauska kuulla pitkästä aikaa se Kitkerät Neitsyet kappale, olisikohan se mahdollista kuulla seuraavalla keikalla?

Hei Esko! Biisilistoihin vaikuttaa monikin asia, joten emme uskaltaudu vielä ennakolta antamaan biisikohtaisia lupauksia – aivan takuuvarmasti voimme vannoa vain sen, että Humppa fatalen voi kuulla tulevilla keikoilla poikkeuksetta. Kitkerät Neitsyet -kappalettakin esitämme toki verrattain usein; onhan se sentään nimikkobiisimme.


31.10.2005 Nanna kommentoi: Kiitos eilisestä! Oli LOISTAVA keikka Tavalla. Ihanaa, kiitos. Nauroin paljon, erityisesti Annan ”vaatimattomalle” soololle. Soundit oli kohdallaan, tunnelma rento ja laulu kulki hienosti. Uudet biisit soi tänään ipodissa... hymyilyttää metrossa... Jatkakaa!

31.10.2005 Ilona kommentoi: Suurkiitos loistavasta Tavan keikasta!!! Tunnelma oli katossa. Lisää odotellessa...

Paljon kiitoksia, Nanna ja Ilona – Tavastian keikka oli yhtyeellemmekin ikimuistoinen täräys.


31.10.2005 Pipsa kommentoi: Voi sitä iloa ja riemua, kun uuden levynne käsiini sain...! Uskomattoman osuvaa riimittelyä ja mieleenpainuvia melodianpätkiä.

Tahtoisinkin kiittää musiikistanne. Se on suonut hymyn jos toisenkin huulilleni, ja sitä lajiahan ei voi koskaan harrastaa liikaa.

Mutta myös vaatimus/kysymys: tulkaa nyt hyvät ihmiset lähemmäksi kansaa! Milloin teidät saisi livenä tälle synkän keskustalaiselle Etelä-Pohjanmaalle???!!

Lähdenpä tästä pätemään.
Keep up the good work!
t. Pipsa

PS. Nettideittailusta olen odotellut laulua =D

Tuhannet kiitokset, Pipsa! Kitkerät eivät ole keikkailleet jalolla Etelä-Pohjanmaan tantereella yksinkertaisesti siksi, että keikkapaikat eivät ole olleet kovin kiinnostuneita. Asian tiimoilta kannattaakin vainota keikanjärjestäjiä, jos siihen antautuu tilaisuus.

Tämä sama ongelma on kohdannut meitä useammassakin lokaatiossa pääkaupunkiseudun ulkopuolella; keikanjärjestäjät turvautuvat toki helpommin listahittipumppuihin kuin outoa semi-tuntematonta-semi-underground-semi-musiikkia soittavaan ironiseen kabareeyhtyeeseen. Heille kannattaa siis kertoa, että yleisöä kyllä jälkimmäisellekin olisi.

Nettideittailuvinkin panemme korvan taakse ja keikkarintamalla käännämme kostean katseemme kohti tulevaa festarikesää!


26.10.2005 Milka kommentoi: Marjukka: joo, anteeksi, minä ostin Swampista viimeisen levyn. Siitä tuli kirjallisuuden proseminaarityöni aineisto.


23.10.2005 Marjukka kommentoi ja kysyy: Kyselin aiemmin, mistä levyänne voi Tampereelta ostaa, ja soitin 18.10. Swampiin. Lupasivat, että siellä on, mutta kun levyä menin ostamaan 19.10. iltapäivällä, ei levyä löytynytkään. Olivat levyt loppuneet kuulemma ennen kuin hyllyyn ehtivät – hienoa:) Onneksi Fazer-musiikista löytyi. Siellä jouduinkin vastailemaan kysymyksiin, minkälainen bändi tää oikein on – en tainnut olla liikkeessä siis ainoa levyn hakenut. Mutta kyllä aika hankala oli yrittää siinä kassalla musiikkianne muutamalla sanalla selvittää...

Levy on ollut ahkerassa käytössä ja esitänkin kiitokset jälleen loistavasta levystä! Kappaleet ovat kirvoittaneet niin naurua kuin keskusteluakin. Sinänsä positiivista, että kaikki levyäni kuunnelleet ovat sitä mieltä, että tahtovat oman alkuperäisen, kun kyse ei ole ns. markkinalevystä.

Mutta vielä kysymys: Tuleeko sivuille jossain vaiheessa myös puuttuvien biisien taustakertomukset, ne on aina kiva lukea!

Ja vielä: Toivottavasti tulette taas Tamperellee päin keikalle – toisin mielelläni myös äitini kuuntelemaan ja katselemaan esitystänne =D

Suurkiitos ystävällisistä sanoistasi sekä tietysti siitä, että jaksoit kysellä levymme perään!

Biisien taustakertomukset tulevat kyllä sivuillemme, jahka lauluntekijät ehtivät niitä runoilemaan.

Tampere on tietenkin mitä keskeisin keikkakaupunki, joten on harmi, että emme nyt syksyksi ole onnistuneet järjestämään sinne keikkaa – ainakaan vielä. Sekin on kyllä työn alla.


20.10.2005TvB kommentoi ja kysyy: Uusi levy löytyi Sellon Anttilasta, Freessä myytiin eioota. Ensikuulemalta kerrassaan mainio kokonaisuus, mitä kelpaa kyllä pyörittää debyyttinne seurana. Mutta yhtä yhä jäin kaipaamaan, missä luuraa nimikkobiisinne Kitkerät Neitsyet?

Tervehdys, TvB, ja kiitos! Yhtyeellämme on molempien levysessioiden yhteydessä ollut tuo harmillinen, mutta samalla onnellinen tilanne, että materiaalia on ollut enemmän kuin levylle mahtuu. Jotkut kappaleet ovat siis väkisinkin jääneet odottelemaan aikaa parempaa – pidämme niitä toki edelleen mukana keikkaohjelmistossa.


20.10.2005 Mari kommentoi ja kysyy: Kiitokset uudesta levystänne! Olin todella odottanut sitä. Kiersin eilen viisi levykauppaa ennen kuin tärppäsi, mutta kohta musiikki on hoitanut kekseliäällä pisteliäisyydellään angstiani jo vuorokauden ajan.

Pienoinen pettymys oli sellaisten helmien uupuminen levyltä, kuin Humppa fatale ja Pienen sydämen pienet murheet.

Kiitos vielä kerran!

Tuhannet kiitokset sinulle, Mari! Humppa fatale ei toki ole meiltä unohtunut, siitä kuullaan lisää piakkoin! Meillä on ollut sen varalle suunnitelma, jota ei ollut äänitysaikataulun puitteissa mahdollista toteuttaa, mutta levynjulkaisukiireiden jälkeen palaamme kyllä asiaan.


20.10.2005 Kukka kysyy: Oletteko tekemässä jostain uuden levynne biisistä musiikkivideota?

Musiikkivideon tekeminen olisi meille suuresti mieluisaa, mutta asia on vielä aikataulullisesti ja finanssipoliittisesti hieman vaiheessa.


20.10.2005 Jani kysyy: Uutta levyä on povattu keskiviikoksi 19.10.2005 kauppoihin. Mistä kaupasta semmosen löytää Tampereelta? Ajattelin kyllä soitella levyliikkeitä läpi jos ei parempaa informaatiota ole tarjolla... Mut olis kiva tietää mihin kauppoihin sitä tulee myytäväksi ensimmäisenä?

Emme aivan takuuvarmasti voi ennustaa, mikä kauppa on hereillä nyt, mutta oletettavasti Free Record shop, Anttila tms. normaali levymyymälä tärppää. Jakelijamme on yksi Suomen suurimmista, vaikka levy-yhtiömme yksi Suomen pienimmistä.

Jos kyselet asiaa levykaupoista, teet myös meille sikäli suuren palveluksen, että viimeksikin suuri osa liikkeistä alkoi tilata levyämme vasta, kun asiakkaat olivat niiden perään kyselleet. Kauppias kovin usein araksuu ottaa hyllyynsä oudon semimarginaaliyhtyeenlevyjä. Joten kiitokset!


20.10.2005 Nuorukainen Joensuusta kommentoi: ”Hei poika” on eroottisin kuulemani laulu aikoihin.

18.10.2005 Seppo kysyy: Kuullaanko uudella levyllä Humppaa? Totisesti toivon, että Humppa Fatalekin olisi löytänyt tiensä jokapäiväiseen kuunteluun. Huippu kipale. :)

Humppa Fatalen varalle meillä on suunnitelma, jonka toteuttaminen levyaikataulun puitteissa ei olisi onnistunut. Humppaa on useaan otteeseen toivottu levylle, ja se on toki meillekin yksi rakkaimmista kappaleistamme, joten tästä aiheesta kuuluu enemmän levynjulkaisuhässäkän jälkeen, lähitulevaisuudessa...


14.10.2005 Marjukka kommentoi ja kysyy: Hienoa, että uudella levyllä on Men-nään ja muita keikoilla soitettuja biisejä

Levy julkaistaan siis 19.10. Mistäs sen sinä päivänä voi Tampereelta hankkia? Ja onkos tiedossa tulevaisuudessakin Tampereen keikkoja?

Levyn pitäisi löytyä ihan normaaleista levykaupoista. Jos sisäänostajat yrittävät kulkea onnensa ohi eikä levyä hyllyssä näy, kannattaa sen perään kysellä! Myös viime levyn kohdalla monet kauppiaat epäröivät hankkia oudon marginaaliyhtyeen ensilevyä; silloinkin ne pääsivät hyllyyn asiakkaiden tiedusteluiden ansiosta.


14.10.2005 A. kysyy: Olisiko Kitkerillä Neitsyillä myytävänä bändipaitoja? Voisiko niitä tilata netin kautta?

Toistaiseksi bändipaitoja on myyty ainoastaan keikoilla. Pohdimme josko voisimme laajentaa myyntiä myös netin puolelle. Eli seuraa nettisivujamme.


6.10.2005 M. T. kommentoi ja kysyy: Suhteen lopettamismainingeissa etsiskelin tuskaani
helpottavia laulun sanoja ja eksyin sivullenne. Erinomaista sanoitusta ja musiikkikin näistä näytteistä päätellen miellyttävää! Milloin tulette Jyväskylään? Huomenna menen paikallisesta levyliikkeestä tiedustelemaan levyänne.

Jyväskylä on työn alla. Uusi levymme ilmestyy näillä näkymin 19.10. ja sen yhteyteen yritämme vierailla mahdollisimman useissa paikoissa.


1.10.2005 Tomi kysyy: Miks nuo musiikkinäytteet eivät voi olla pidempiä? Esim. Hei poika -biisissä ei ehdi kuulla kuin soittoa.

Musiikkinäytteet ovat tosiaan sananmukaisesti vain näytteitä, joista voi päätellä bändin tyylilajia ja saada viitteitä saundimaailmasta. Tästä erotuksena joitakin kappaleita julkaistaan sivuilla toisinaan
kokonaisina, tästä esimerkkinä Joulurauhaa, jonka voi ladata itselleen etusivulta. Kenties myös uuden levyn tiimoilta jokin kappale tulee ladattavaksi sivuillemme.


22.9.2005 Kalle kommentoi: Suurkiitos älykkään huumorin tuomisesta musiikkiin. Erityinen kiitos kertakaikkisen briljantista Tango Pecuniasta. Sen sarkasmi on moninkertaista: uusliberalismin kritiikki ammutaan niin rajusti yli, että se käy jo kritiikistä suhteettomuuksiin menevälle (tunneperäiselle!) arvostelulle ja siten kappale irvailee jopa itselleen. Nerokas ja hykerryttävä, vaikka itse irvailun kohteena olisikin :)


12.5.2005 Nimimerkki Kitkeränä kommentoi: Äärimmäisen typerää kopiosuojata levynne. Mitäs kun ei ole muuta musiikintoistolaitetta kuin tietokone eikä levy toimi siinä? Onneksi testasin ensin kirjaston cd:tä ennen kuin ostin oman, jäi sitten ostamatta ja oma on vikanne.

Kitkerien levyssä EI ole kopiosuojausta.

Levy toimii moitteetta tavallisissa stereoiden tai autojen CD-soittimissa. Voit edelleen tehdä siitä laillisen ja identtisen kopion omaan käyttöön ihan tavallisilla tietokoneen kopiointiohjelmilla.

Levy ei valitettavasti toimi kaikkien tietokoneiden CD-soittimissa, sillä musiikkikappaleiden pakkaamista MP3:ksi ja mahdollista internet-levitystä on haluttu rajoittaa. Tämä on tavallinen suojaustoimi osassa nykyisistä CD-levyistä.

Kuten sanottu, kopiosuojausta – eli joidenkin levy-yhtiöiden käyttämää voimakasta suojausmenetelmää – ei levyyn haluttu, sillä se muiden harmien lisäksi heikentää CD:n tärinänsietokykyä ja herkistää sitä naarmuuntumiselle.

Jos haluat myös tietokoneella toimivan version, kokeile netistä löytyviä ilmaisia rippausohjelmia, jotka poistavat suojauksen, esim. exact cd copy tai audiograbber.


5.5.2005 Minna kysyy: Miksi sivujanne ei nykyisin enää päivitetä? Kai teillä on kuitenkin kesällä enemmän keikkoja kuin tuo yksi Tampereen keikka? Olette niin hyvä bändi, että tahtoisin nauttia teistä vielä vähän lisää.

Hyvä Minna,

kiitos ystävällisistä sanoistasi! Sivuja toki päivitetään, jos on jotain uutta kerrottavaa. Mitä keikkoihin tulee, muita 100%-varmoja keikkoja meillä ei kesällä ole – olemme näet studiossa.

Elokuulle on kyllä suunnitteilla jotakin elämää, mutta siitä myöhemmin.


14.3.2005 Mikko kommentoi: Yhtyisin Marikan kommentiin että kiitos mielyttävästä UMO-keikasta. Se oli hieno kokemus.

Investoin levyynne, mutta huomasin että siitä puuttuu joitain oleellisia kappaleita kuten esim. nimikkokappaleenne. Olisiko nämä puuttuvat biisit mahdollisesti mukana seuraavalla levyllänne vai jäänkö odottelemman teidän tulevaa ”best of” kokoelmaa?

Muuten, mitä teistä tulee isona? Kitkerät tädit?

Nimikkokappaleen paikka seuraavalla levyllä on pohdinnassa. Tulevaisuuden kokoonpanoksi olemme kaavailleet pikemminkin nimeä ”Rollaattorikitkerät”.


14.3.2005 Elina kirjoittaa: Hei, Mistä T-paidasta joku tuolla ao. kysymyksissä puhuu? Tahdon sellaisen heti! En löydä näiltä sivuilta, mutta onko kyse navingointikärsivällisyyden puutteesta (sitä esiintyy, joten ei olisi ihme)?

Toinen, vienompi pyyntö: jos saisi Humppa fatalen jollekin tulevista levyistänne...

Palautteena on pakko sanoa, vaikka olenkin yleensä melkoinen
riivinrauta: sanoituksenne ovat todella hienoja, eivätkä pelkästään
sanataiteellisesti. Onnistutte yhdistämään yksityisen ja yhteiskunnallisen; kevyen ja painavan, ainutlaatuisella tavalla.

Kiitos ystävällisistä sanoistasi! Navigointikärsivällisyydestä ei ole kysymys – paitoja on myynnissä vain keikkojen yhteydessä, ja siksi emme niitä erikseen sivuillamme tarjoa ja ylistä.

Humppa fatale pääsee mitä todennäköisimmin seuraavalle levyllemme.


21.2.2005 Marika kommentoi: Kiitos upeasta keikasta pe 18.2! Tämä oli kolmas keikkanne, jonka näin ja aina vain meno paranee!

Kitkerien maailma vaikuttaa kovin kutkuttavalta. Kiehtoisi kuulla Kitkerä kokemus myös äitisuhteesta, jos aiheessa vain sattuu olemaan jotain jota kaluta. Sitähän kyllä sivutaan jo Mennään-kappaleessa...

T-paidoista: voisiko kuvan ja tekstin yhdistää? Yhdessä ne muodostaisivat täydellisen kokonaisuuden.

Kiitokset Marika! Panemme molemmat vinkkisi korvan taa.


17.2.2005 Manja kommentoi: Hei! Olen jo pitkään toivonut teitä keikalle Tampereelle janyt suorastaan vaadin sitä! Olin erittäin pettynyt kun täällä järjestettiin naisrock-artistien keikka ja te ette olleet siellä, mutta olenkin sitä mieltä, että miksi erotella. Joka tapauksessa toivon, että ehditte joskus Tampereelle.

Tervehdys! Keikkoja on kyllä suunnitteilla Tampereen suuntaan, viimeistään
syksyllä kiertueen yhteydessä. Ja vinkkinä muillekin keikkoja toivoneille: keikkatoiveiden tiimoilta kannattaa toki lähestyä myös järjestäjiä; jos heille yhtyeemme on tuntematon, heille ei tule mieleen pyytää meitä.


6.2.2005 Nimimerkki Kitkerä kysyy: Milloin ilmestyy teidän uusi levynne? Ollaan odoteltu jo jonkin aikaa. :)

Tällä hetkellä Kitkerät väsäävät kovasti uutta materiaalia. Jos kaikki toteutuu suunnitelmien mukaan, niin uusi levy on kaupoissa ensi syksynä. Uusia biisejä kuulee ennalta keikoilla.


6.2.2005 Xian Sun kysyy: Missä aiotte esiintyä tänä vuonna? En ole löytänyt mitään tietoa teidän kotisivultanne.

Keikkatiedot löytyvät etusivulta silloin kun keikkoja on tulossa.


Palautteet 2004

21.12.2004 Iiris kysyy: Onko Kitkerillä keikkoja? Ja tietenki on niin voisitko kertoa millon niitä on ja missä?

Keikkakalenteri löytyy etusivulta silloin kun keikkoja on tulossa. Tällä hetkellä keskitymme uusien biisien tekoon, kevään keikat ovat vielä neuvottelun alla.


20.12.2004 Panu kommentoi: Iso kiitos Joulurauhastasta!!! Kun sen hetki sitten kuulin 4popissa, meinasi kyynel vierähtää poskelleni. Ensimmäisen kerran elämässäni kuulin joululaulun jolla oli todellista sanomaa. Tuohon biisiin kiteytyi kaikki se, mitä joulu minulle merkitsee.


12.12.2004 Helena frågar: Gör ni någonting på svenska?

Tyvärr inte.


22.11.2004 Katja kommentoi: Nään sinut edessäni kappaletta tulin vain kommentoimaan. Arvaatkaas arvon kitkerät neitsyet ja bändin pojat meinasinko tukehtua siideriini ja kuolla nauruun kun soititte kyseisen kappaleen Tavastian keikallanne. En hetkeäkään kuvitellut että kyseessä olisi rakkauslaulu vaan kyllä muhun osu ja uppos toi teksti pituuksista ja näkemisen vaikeudesta. Tosin mun ongelma on just se päinvastainen eli mä olen se punatukkainen nainen joka peittää eturivissä muiden näkyvyyden ;) Toivottavsti kyseinen kappale saadaan mahdollisimman pian myös levylle niin pääsen sitä kuuntelemaan ihan kotioloissakin.


22.11.2004 Noora kysyy: Tuleeko Joulurauhaa-kappaletta koskaan levylle tai onkohan se mahdollisesti jo? Voisi piristää ainakin minun joulunalusaikaani moisen kuuntelu.

Joulurauhaa ilmestyy 1.12. radiosinkkuna. Toivottavasti sitä siis voi nauttia kohtuullisesti eetteristä. Myyntiin kappale tullee vasta seuraavalla levyllä. Sen sijaan pukki saattaa joulun alla hyvinkin tuoda sen ladattavaksi
kotisivuillemme.


26.10.2004 Monet ovat kyselleet tulevista keikoista. Tällä hetkellä Kitkerät pitää keikkataukoa ja keskittyy ankarasti uusien biisien hiontaan ja äänityssessioihin.


26.10.2004 Riikka kysyy: Onko meillä täällä kaukaisella planeetalla, jota Joensuuksikin kutsutaan, mitään mahdollisuutta päästä nautiskelemaan livenä kitkeryyttä? Vai onko galaksimme liian kaukana?

Joensuu on toki mitä keskeisintä kitkeräaluetta, viime touko- ja elokuussa yhtye jo vierailikin kauniin Pohjois-Karjalan hallinnollis-liiketaloudellisessa ytimessä. Seuraavalla pitemmällä kiertueellaan bändi toivottavasti saa mahdollisuuden suunnata Joen jalon Kaupungin tanhuville jälleen; toki ennemminkin, jos joku vaan pyytää.


26.9.2004 Risto kommentoi: Tuossa kappaleidenne taustatarinoita lueskellessa huomasin kuinka erilainen mielikuva minulle oli syntynyt ”Tapaamisia” -kappaleesta. (Kyseessä ei ole suosikkikappaleeni, joka lienee osasyynä tarkemman pohdinna puutteeseen.) Alkupuolen sumeilematon itsekehu yhdistettynä ”eihän kiire ole kenelläkään kun on seuraa fiiniä” -säkeisiin luo vieläkin auttamatta minulle kuvan Vilkkumaan ”Kristiinan” kaltaisesta hahmosta, joka omassa itsetyytyväisyydessään ei voi ymmärtää, kuinka jollakulla voisi olla parempaa tekemistä kuin kuunnella kertomuksia toisen suurenmoisuudesta.

Olenkohan juuri oivaltanut jotain niistä naisista, joiden itsekehuja en ole koskaan jaksanut kuunnella..?

Tapaamisia-kappaleen sanoittaja Kai Herdin vastaa: Tottahan tekstin voi noinkin ymmärtää. Luettuani juuri ”Kristiinan” tekstin aloin ymmärtää pointtisi ja myönnettäköön, että osittain sanojen takana on myös moinen ajatus.


26.9.2004 Nick kommentoi: Eilinen keikkanne Tavastialla oli ihan säkenöivän loistava! Ei yhtäkään heikkoa biisiä sanoituspuolella, ja bändin pojille pitää pistää vielä ylimääräinen kiitos soittopuolen groovesta, kyllä senkin joku huomasi :)

Toivottavasti mikään noista aiemmin levyttämättömistä kappaleista ei aio jäädä levyttämättä?

Tuhannet kiitokset! Levyttämättömistä biiseistä valtaosan on tarkoitus päästä mukaan seuraavalle äänitteellemme.


26.9.2004 Risto kysyy: Voisikohan tulevalla levyllä saada vanhojakin (ennen levyä tehtyjä) kappaleita, kuten Humppa Fatalen? Muistelen että teillä oli muitakin helmiä vanhassa ohjelmistossa, niitä olisi kiva saada ihan tallenteena. Pistäkää vaikka sinkkubonareiksi tai ”piilobiiseiksi” jos ei muuten.

Suunnitelmiimme kuuluu ehdottomasti Humppa fatalen levyttäminen ennemmin tai myöhemmin.


8.8.2004 I kysyy: Onko Kitkerät neitsyet -oheissälää myynnissä missään (vaikkakin yleensä vastaavanlaisista tuotteista jää paha, kaupallinen maku suuhun)? Levittäisin nimittäin mielelläni kitkerää asennetta T-paidan muodossa ympäristööni. :-) Olette loistavia. Muistakaa esiintyä myös ikärajattomissa paikoissa, jotta me pienemmätkin feministit pääsemme nauttimaan monipuolisesta musiikistanne ja purevasta huumoristanne.

Kiitoksia! Ikärajattomuus onnistuu ainakin festareilla ym. ulkokeikoilla. Kitkerää oheissälää on useimmiten löytyvillä keikkojen yhteydessä.


20.7.2004 Suvi kysyy: Onko kappaleistanne saatavissa nuotteja stemmoineen? Kiitos mainiosta ”Paras pysyä kotona” -levystä!

Ikävä kyllä nuottipainantaan ei nuori yhtyeemme vielä ole ennättänyt.


20.7.2004 Veikko kirjoittaa: Viime vuoden juhannus epämääräisten vanhojen kavereiden ja ongelmallisten ihmissuhteiden kanssa Vantaalla. Odotukset illan suhteen eivät kovin korkealla. Illan kuluessa eräs vanha ongelma laittaa levyn soimaan, siihen ei sillä hetkellä kiinnitetty sen enempää huomioita. Kerta toisensa jälkeen oli vain pakko paukahtaa uudestaan kaiuttimien ääreen: menikö se oikeasti noin? Sanoiko se tosiaan tuolla tavalla? Viimeistään Tango Pecunia naulasi sen naulan suoraan otsan läpi, ottaen huomioon, että olen sivari, kommari, pitkätukka hippiretku, ateisti, pasifisti ja niin edespäin, oli vaikutus täysin tyrmäävä. Ensimmäisenä arkipäivänä levy kaupasta soittimeen ja evankelistaksi kaveripiireihin, ilosanoma on kiirinyt aktiivisesti korvasta korvaan.

Törkeät ja osuvat sanoitukset, mahtavat biisit (Setä on parasta
suomidiskoa tältä vuosikymmeneltä) ja täysin hulvaton livemeininki
saavat minut nousemaan irti maasta kerta toisensa jälkeen. Lisää
levyjä ja keikkoja! Onko sellaisista tietoa?

Kiitos ystävallisistä sanoistasi! Uusi levy on suunnitelmissa ensi vuoden puolella, ja kesälomien jalkeen keikkakautemme alkaa jälleen elokuun lopussa.


13.6.2004 Nimimerkki WAU! kommentoi: Ei kysymystä,mutta olinpas käpylässä...ja niin tekin!Osu ja upposi syvälle teidän musiikkinne,iso kiitos teille!TÄTÄ LISÄÄ!!!!


9.6.2004 Bittra Jungfru kysyy: Miksi näillä sivuilla ei ole keikka-tietoja, siis tulevia ja menneitä? Vai enkö mä vaan löydä niitä?

Keikkatiedot laitamme näkyviin etusivulle heti, kun ne ovat 100% varmoja. Työn alla ovat tällä hetkellä 28.8. Joensuu ja 22.9. Tavastia, mutta ne eivät ole
vielä täysin clearattuja. Menneitä keikkoja on sen verran paljon, jotta kukaan meistä ei oikein niitä kaikkia enää muista. Siksi päädyimme jättämään ne pois
nettisivuilta.


7.6. 2004 Tuittu kommentoi ja kysyy: Hei. Teidän lavakoreografiat on aivan upeita. Saisi muut bändit ottaa mallia, paitsi ettei niistä siltikään tulisi teidän veroisianne. Älkää vain ikinä lopettako:) Ja muuten, teettekö vielä lisää levyjä..?

Kiitos! Ja toinen levy on kyllä työn alla. Ilmestynee todennäköisesti ensi vuonna.


31.5.2004 feministi88 kommentoi: Teidän bändinne on oikeasti hieno!!! Ostan levyn heti kunhan olen ostanut Lordin Monsterican Dreamin :)


10.5.2004 Anna kommentoi: Yhtenä aamuna kappale Hei poika soi tiivisti päässäni ja oli pakko mennä kauppaan ja ostaa se. Tosin ensimmäisestä kaupasta levynne oli myyty loppuun, mutta toisessa lykästi. Sain paljon kannatusta ystäviltäni levyn hankintaan. Ja totesin että oli todella kannattava ostos. Tehkää vielä monen monta levyä sillä tämä alkaa jo kulua puhki. KIITOS.


3.5.2004 Minnimari kysyy: Teillä on keikka 7.5. Joensuun Teatteriravintolassa, jos en ole aivan väärässä, joten paljonkohan sinne on liput? Ja onko ikärajaa??????

Joensuun keikka 7.5. on Teatteriravintolassa, jonne liput maksavat 15 euroa. Korkeahko hinta ei ollut meidän päätettävissämme, mutta toivottavasti se ei muodostu kenellekään esteeksi. Ikärajaa emme tiedä; sitä kannattaa kysyä paikanpäältä Teatteriravintolasta.


27.4.2004 Emma kommentoi: Hei tosi hienoa että suomessa tehdään tällaistakin! wau, nyt tunnen itseni paljon varmemmalta feministinä. laulunne ironia on kuolettavan hauskaa!


27.4.2004 Rauha kysyy: Paljonko haluatte rahaa keikasta Tampereelle?

Jokainen keikka on omanlaisensa ja keikkapalkkio riippuu monesta tekijästä. Laita yhteystietosi, niin katsotaan hinta kohdalleen.


12.4.2004 Jouni kommentoi: Tsemppiä, ei mitään kysymistä. Hyvää musiikkia ja hyvää esiintymistä teillä . Jatkakaa etsin teidän levyn viellä kaupasta ja ostan.Kiitos kun jaksatte tehdä.


12.4.2004 Päivi kommentoi: Ei ole kysymystä. Ostin levynne, ja se kuulosti hyvältä. Taidan olla itsekin kitkerä :)


5.4.2004 Suvi kysyy: Olisin kiinnostunut musiikkivideoistanne, voisitteko laittaa niitä tänne sivuillenne?

Kotisivumme ovat vielä hieman vaiheessa, mutta video on kyllä ehdottomasti tulossa. Joitakin biisinäytteitä sivuilta jo löytyykin!


24.3.2004 Ridle kysyy: Miksi teidän videota ei löydy sivuiltanne?

Hyvä kysymys! Mutta kohta pitäisi löytyä. Sekä video että biisinäytteet päivitettäneen sivuillemme niin pian kuin mahdollista. Video löytyy myös bonusraitana Paras pysyä kotona -levyltä.


22.3.2004 Juuri kun pääsimme lupaamasta, että yritämme pitää keikkakalenteristamme tarkemmin huolta, niin suureksi ikäväksemme joudumme perumaan Oulun 1.5. keikan. Tosin jälleen meistä riippumattomista syistä. Pahoittelut kaikille niille, jotka Oulun suunnalla olivat esiintymistä toivoneet. Olkaa aktiivisesti yhteydessä paikallisiin keikkajärjestäjiin, niin varmasti saavumme sinnekin jonain päivänä.


9.3.2004 Useita kyselyitä on tullut 20.3. Helsinki/Andorran keikasta. Sen piti olla täysin varma ja se päätyi jo keikkakalenteriimmekin; meistä riippumattomista syistä järjestäjä kuitenkin joutui perumaan sen. Pahoittelemme kovin niin teidän kuin itsemmekin puolesta! Kevääksi on kyllä suunnitteilla uusia keikkoja Helsingin suunnalla. Seuratkaa keikkakalenteria, eiköhän se jatkossa pidä paikkansa.


25.2.2004 M22, Oulu, kommentoi: Tää ei oo mikään kysymys, vaan ajattelin vaan antaa hieman ruusuja. Loistavan ovelat ja iskevät lyriikat teillä. Erityisesti Nuori poika ja Miehet eivät pidä helpoista naisista -piisit on toiminu ja niihin on itsensäkin samaistanut. Myös mun kämppis on ruvennut kuunteleen teitä =)


25.2.2004 Armi kommentoi: Murjens, en halua kysyä mitään vaan kehua sivujanne, NE OVAT HIENOT :)!


25.2.2004 Pyydetäänkö teiltä paljon nimmareita? T: Pikkuinen Riikkapetteri

Ennen kuin julkaisimme levyn, pyydeltiin nimikirjoituksia vain poikkeustapauksissa, lähinnä nk. hassuttelumielessä. Nykyään nimmareita pyydetään levyn signeerauksiksi usein.


24.2.2004 Martti kysyy: Aiotteko pistää uusien piisienne sanoituksia sivuillenne piakkoinkin? Kuten eron abc? On muuten hiano kipale.

Sitä mukaa kun uudet biisit vakiintuvat ohjelmistoon, pyrimme päivittämään kotisivuille niiden sanoitukset sekä taustatarinat. Eron ABC ilmestynee sivuillemme lähiviikkoina


24.2.2004 Outi kysyy: Milloin saamme nauttia Kitkeristä Pohjois-Pohjanmaalla Oulussa?

Kitkerät vierailevat Oulussa vapunpäivänä, 1.5. Jatkossa kannattaa
tarkkailla etusivua, jonne varmistuneet keikat päivittyvät.


5.2.2004 Aiotteko olla voimallisestikin mukana Kokoomuksen Europarlamenttiehdokas Piia-Noora Kaupin vaalikampanjassa? Ainakin laulunne Tango Pecunia edustaa 1:1 Kaupin aatemaailmaa ilman parodian häivääkään...

Ei ole pyydetty.


3.2.2004 Onko teillä paljon keikkoja tänä keväänä? Jos on niin mitä ja missä ja milloin. Helsingissä tai missä tahansa muualla. Nim. Tahtoopi
päästä teidän keikalle.

Kevään keikkakalenteri on hiljalleen muotoutumassa. Yhtyeen on tarkoitus keikkailla kevään aikana sekä Helsingissä että muissa kaupungeissa. Seuraava keikka on Herne & Nauris -ravintolassa Helsingin Munkkisaaressa ystävänpäivänä 14.2.2004. Varmistuneet keikkapäivämäärät päivitetään etusivulle Näe Kitkerät -otsikon alle.


3.2.2004 Nimimerkki Mikko-Oskari kysyy: Olette vihjanneet sivuillanne yhteyksistänne HOL:iin. Tarkoittanee Hämäläisosakunnan Laulajia? Mikä on suhteenne ko.kuoroon -tai kuoromaailmaan ylisummaan- nykyään?

Kyllä kyseessä on juuri Hämäläisosakunnan laulajat eli HOL. Suhteemme kuoroon on se, että suurin osa meistä on ollut joskus sen riveissä ja tavannut siellä. Itse asiassa Kitkerät on perustettu HOL:n projektibändiksi, mistä ura sitten urkeni muuallekin. Muutamat meistä yhä laulavat HOL:ssa. Suhteemme
kuoromaailmaan on siis perin lämmin.


3.2.2004 Pukeudutteko aina mustiin?

Emmeköhän me pukeudu ihan kaikenvärisiin tamineisiin. Vaikka tyttöjen
esiintymisasu on musta (ja poikain pääsääntöisesti), emme tunnusta värillä
mitään esim. goottisuuntausta. Esiintymisasuissa kyse on enimmäkseen
ristiriidasta, joka syntyy musiikin ja esiintymisen välille. Ja mustahan on
aina takuuvarma väri jokaiselle.

Sivun alkuun.